Dit bericht is geschreven mede namens de gemeente Berg en Dal en stichting Condor

De nieuwe school kan niet starten in augustus 2019. Helaas heeft het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OC&W) besloten dat er opnieuw goedkeuring nodig is om de school te openen. Het doet verschrikkelijk pijn dit bericht te moeten brengen voor alle kinderen, ouders en leerkrachten die zo uitkeken naar de komst van de school. Dit had niemand kunnen voorzien. Zelfs het plan B bleek onmogelijk. In dit plan zou de school als tijdelijke dependance onder de vleugels van stichting Condor starten.

Superkrachten 
Op dit soort momenten zouden wij willen dat we superkrachten hadden. Superkrachten om de dingen mogelijk te maken waarvan we allemaal weten dat ze de bedoeling zijn. Die superkrachten zouden we dan vandaag inzetten voor een nieuwe school. Een school waar de gemeenteraad met grote meerderheid goedkeuring voor gaf en waar de initiatiefnemers en stichting Condor samen met een grote groep van betrokken ouders, leerkrachten en experts de afgelopen 4 jaar met zoveel zorgvuldigheid aan gewerkt hebben.

Wethouder Annelies Visser zegt hierover: ‘Mijn waardering gaat uit naar de initiatiefnemers die in dit loodzware proces zo toegewijd en daadkrachtig strijden voor de komst van deze school.” 

We gaan door 
Daarom gaan we er met dubbele energie voor zorgen dat vanaf augustus 2020 de nieuwe school kan starten.

In de onderstaande brief leggen we samen met de gemeente en stichting Condor uit hoe dit proces verlopen is. Daarnaast lichten we toe hoe we toch met het volste vertrouwen toewerken naar een opening van een nieuwe school in augustus 2020, bij de Kentalis Terwindt-school aan de Nijmeegsebaan. Tot slot lees je in dit bericht onze dankbaarheid voor alle ouders en leerkrachten die het vertrouwen aan de school gaven en nog steeds geven, omdat ze geloven in ander onderwijs.

Lees meer>>