Deze blog liet langer op zich wachten dan we hoopten. Alle goedkeuringen van gemeente en het ministerie van OC&W waren binnen. De volgende stap was een geschikte locatie. Er bleek heel veel afstemming nodig over de vier potentiële locaties die de gemeente aandroeg voor vestiging van onze school.

Inmiddels weten we dat onze school per 1 augustus 2018 helaas niet open kan….

Jeetje… hoe dat zo? 
Van de vier locaties zijn alleen de vrijstaande lokalen bij de bestaande basisschool in Millingen per 1 augustus 2018 (tijdelijk) beschikbaar. Slechts 2% van de geïnteresseerde ouders kiest voor deze locatie. Het zou gekkenwerk zijn om daar te starten.

Zo, dat is bitter… Jullie wilden zo graag open
En of we graag open wilden. We weten namelijk dat er onder jullie veel ouders en leerkrachten waren die graag in 2018 met ons wilden starten. Ook voor ons persoonlijk is het na ruim 3,5 jaar keihard buffelen, naast werk en gezin, echt tijd voor een opening. Het doet daarom pijn deze nieuwsbrief te schrijven. We weten echter ook dat een centrale locatie cruciaal is voor een lang en gelukkig leven van een nieuwe school.

Zijn er wel andere opties? 
Ja, zeker, maar pas in 2019. Er is een reële mogelijkheid om in Beek te starten in de loop van 2019, waar ruim 75% van de geïnteresseerde ouders ons graag ziet. Samen met de gemeente, architecten, GGD, facilitair en juridisch experts, omliggende scholen en andere betrokkenen onderzoeken we die mogelijkheid.

Daarnaast bekijken we samen met een grote groep actieve ouders de mogelijkheden voor de vestiging van de school in de Heilig Landstichting.

Ik zit te denken, ik ken nog een projectontwikkelaar / ondernemer / organisatie die jullie misschien kan helpen aan een locatie
Mocht dat zo zijn, neem dan zeker even contact met ons op.

Maar kan de school wel nog steeds open? 
Ja, alle goedkeuringen vanuit de gemeente en het ministerie van OC&W blijven geldig. We zijn dus hoopvol over de toekomst. En dankbaar voor alle ervaren directeuren, bestuurders, juristen, mede schooloprichters, onderwijsexperts, ouders en leerkrachten die in hun vrije tijd met ons meedenken en -doen.

Wij draaien gewoon nog een keertje extra ons lievelingsnummer van Janne Schra. En blijven je natuurlijk op de hoogte houden van alle ontwikkelingen. Heb je vragen, tips of wil je iets met ons delen, dan kun je altijd contact met ons opnemen.